Inzamelingsactie slachtoffers hongersnood

Deelnemer(s): sbo De Kimkiel

Lege flessen inzamelen

De kinderen van de Kimkiel zijn statiegeldflessen aan het inzamelen voor de slachtoffers in hongersnood. Alle kleine beetjes helpen en we hopen dat we zoveel mogelijk geld kunnen ophalen voor deze mensen in nood.

Deel deze actie:

Updates

In minder dan twee weken tijd hebben leerlingen van speciaal basisonderwijs de Kimkiel in stad Groningen ruim 600 flessen ingezameld voor Giro555. De actie is nog niet voorbij en daarom roepen ze alle Groningers op om zoveel mogelijk flessen te bewaren en te doneren. Met deze succesvolle actie zamelen ze geld in voor slachtoffers van de hongersnoodramp in Afrika.

Door het succes van de actie worden de kinderen steeds enthousiaster. “Heel Nederland moet meedoen aan de actie van Giro555”, aldus Gijs uit groep 5. Sofian vindt dat we met elkaar ervoor moeten zorgen dat de mensen eten krijgen. “Als alle mensen hun flessen bewaren dan kunnen ze deze aan ons geven of het geld doneren”, weet Giovanni.

Juf Mirjam heeft de actie samen met de kinderen van groep 5 opgezet. Naast het inzamelen van geld voor het goede doel vindt zij het ook belangrijk dat de kinderen leren dat ze iets kunnen doen voor mensen in nood. De aankomende weken loopt de actie nog door op de Kimkiel en worden er nog flessen ingezameld.
Lees meer

Deel deze update: